Högvakt!

Jahapp nu ligger jag här helt själv på logementet. Känns rät konstigt fakiskt. Så var är då dom andra?
Några är kvar på stocksholms slott och bevakar, några går med på en parad och några är frivakt. Alla frivakter i min grupp har åkt hem. Så nu ligger jag här själv! Men det är inte så länge tills dom som går parad kommer tillbaka.. dom skulle låsa in sina vapen vid 14:00.

Idag skulle vi fysa.. hehe det blev inte så seriös fys eftersom vi inte hade något befäl.. sen va alla sjuka eller hade ont nånstans.. haha fan va vekt egentligen. Men det ska tilläggas att vi har haft två dygn på slottet. O det är inget roligt schema man har dä kan jag tala om! Jag som var post 4 o alltså bevakade Logården o trappan ner mot skeppsbron hade följande schema: pågång 12:00, post 12-14, "vila" 14- 18, post 18-20 vila igen osv dygnet runt.. dessa 4 . O det stämmer rätt bra om ajg ska vara ärlig! Det tar minst e kvar för avlsningsföraren att hämta upp alla poster, sen ska man låsa i vapnet, vårda utrustningen och sedan vara med springa ut med nästa avlösning 2 timmar efter man har gåt av sin post (ej nattetid). Vi ska också ut o springa minst en gång varje dygn. De blev inte så mkt sömn :)

Så till det här med att stå post då. Det var en väldigt speciell upplevelse att stå där. Man kände att man fick väldigt mk blickar på sig av alla som gick förbi. O jag var nog fan med på fler kort dom hät två dagarna än vad jag har varit de senaste tre månaderna.. helt sjukt vad det blixtrade iblnad. När vi gick ur bussen o ställde upp vid obelisken tex. mest kineser med även en hel del engelskmän..

Jag stod där vid min post i 10 timmar sammanlagt. Stod där o tittade ut över vattnet o bort mot nationalmuseumet.. Man hiinner verkligen stå o tänka o få lite inisikt till saker. Tänka över alt som händer nu. Det är s mkt hit o dit.. skynda, skynda .. kan vara skönt o stådär rakt upponer o bara njuta av tystnaden.
Det var dock lite jobbigt att det snöade konstant (regnade ibland också) från mitt nadra pass till att vi åkte tillbaka hit. Snöar det blir man blöt, blir man blöt blir man KALL. Har knappt fåt tillbaka känseln i fingrarna än känns det som. Är konstatnt kall om fingrarna iaf. Men det är väl smällar man får ta antar jag.
I vilket fall som helst var det sjukt kul.. det känns så högtidligt när man marscherar in på borggården och gör en vaktavlösning! Vid 12 igrår var det ca 300 pers o tittade. Då var man lite nervös.
I sommar när vi har beridna högvakter kommer det va typ 5000 pers där. hehe.. undra hur nervös man kommer va då :P

Mycket puts o press är det.. but i like it!
Nu kom Kerro o Larsson så nu ska jag lägga ner det här. Sen ska vi äta pizza..
Btw, alla mina nummer e borta.. så om nån känner sig  träffad o ge mig sitt nummet en gång till så är de bara o skriva!

Tack för mig, hej




I'll be back soon..

I screem from the top of my lungs, whats going on?

Nu är det dags för en tre veckors period i stockholm.. wiiie vad kul -NOT.
Me det ska bli spännande o vakta kungen iaf.
Nu är det bestämt att jag o sofie ska ha våran fest den 2/5 vid min sommarstuga =) Då kommer lumparna hit också så det blir nog bra drag!
Igår va jag hos Jonzi på inflyttningsfest, det var rätt kul med tanke på att jag var nykter. Så skönt o åka bil dit o hem + att ja e pigg idag.

Men aja, har faktiskt ingen lust att skriva mer just nu.
Så tack för mig, hej!

RSS 2.0