Första steget mot polishögskolan..

Igår var det äntligen dags för svenskatest + myndighetssamtal till polisen. Nu känns det att man har sökt på riktigt! Svenska testet var kl 8:00 tisdag morgon och jag blev lite förvånad över att det inte var svårare än vad det va. Jag gjorde högskoleprovet i lördags och den svenska delen är betydlig svårare, framförallt är det mer tidspress. Jag hade 40/42 vilket jag är nöjd med =) Det gick ut på att man skulle läsa 12 korta texter och sen besvara ett antal frågor på varjet text.

Sedan åkte jag hem ett tag innan jag åkte dit igen och genomförde det inledande samtalet. Polisen jag hade var väldigt bra o prata med tycker jag. Han frågade varför jag vill bli polis, om min bakgrund och vad jag gör nu mm. Han var mkt positiv till att jag är en hästtjej, och att jag gjort lumpen. Man kan få antingen ett positivt eller negativt omdöme och han skulle skriva ett positiv omdöme till rekryteringen om mig.

Var sedan ute och sprang borta vid Sannarpsbadets arena. Det är ju 2 km på 10:15 som gäller för tjejer på löptestet. Jag kom in på 9:45 vilket jag är nöjd med men ska försöka få ner det till 9:00 om jag kan, har trots allt 5 veckor på mig tills dess. Sen tränade vi lite på kullerbyttor med, tycker inte om sånt så mkt så måste förbereda mig lite. Nu ska jag iväg och simma på Actic med Petra!

// Emelie

RSS 2.0