Fystesterna avklarade.

Igår var jag i Kristianstad och gjorde fystesterna till polisen. Var riktigt nervös innan, de e ju mkt som står på spel!
Jag åkte hemifrån vid 8:00 och var där vid 11:00, tog sen taxi från stationen till Idrottshallen där testerna skulle utföras. Jag mötte upp Linda som gjorde testerna tidigare under dagen, tyvärr hade hon missat löptiden med några sekunder så hon hade inte blivit godkänd. Vi snackade lite om hur testerna gick till och jag fick några tips :P

Inskrivningen började vid 13:00 och sedan delades vi in i tre grupper, de som springer coopers test på 10 min, 9 min och 8 min. Jag valde 10 min gruppen. Vår grupp fick börja med att springa löptestet som var det första vi skulle göra, det är också det testet som flest åker ut på vad jag har hört. Vi hade en lätt uppvärmning och sen började vi.
Kan tillägga att detta troligvis var den varmaste dagen hittils i år.. när vi kolla en termometer var det 27 grader! Ultimat för att svettas runt på en löparbana :P
Men det var bara o köra på men jag kände mig grymt mkt segare än vad jag brukar, efter ett varv va man genomsvett.. Jag kom in på 9.22 iaf och de e ju under gränsen. Var en av de bästa tiderna ja haft på 2 km.

Man blev väldigt peppad av alla som satt på läktaren som var i grupperna som skulle springa efter oss, alla satt o klappa opch skrek så man kunde ju inte slöa direkt :P Sen sprang de andra två grupperna, skönt o ha 20 min o vila på läktaren innan de andra testerna! De behövde jag kan jag säga.
Man blir verkligen imponerad av de som kommer in på 6:30.. det ser så lätt ut när dom springer. Dom har ju typ samma tempo varvet runt som när jag spurtar. De var dock lite kul när polisen som var testledare för löpningen påpekade att det självklart var bra jobbat av de som kom in på den tiden, den snabbaste någonsin på polisens tester sprang på ca 5:45, men de som e bäst i världen håller det tempot och lite till i 4,5 MIL. Det är fan helt otroligt.
Alla utom en tjej klarade löpningen.




Sen var det dags att gå in i själva idrottshallen, skönt o komma undan solen lite. Jag tror jag drack 4 liter ungefär under dagen. Där inne skulle vi genomföra Harres test och lyfta dockan.
Vi fick börja med Harres test. Alla fick göra en provrunda innan vi gjorde banan med tidtagning. Detta var det test jag var mest nervös för.. kylskåp som man är. Men det fick faktiskt riktigt bra! Jag kom in på 14:20 sek, gränsen va 16 sek för tjejer o 15 sek för killar. Så jäkla gött när man kom i mål o han ropar tiden.. den känslan e så obeskrivligt skön, när man äntligen kan släppa ngt man oroat sig över.


Harres kordinationstest


Sista testet var lyfta dockan på 77 kg, det var inga problem. Testledaren sa att jag gjorde ett "perfekt" lyft.. det va ingen som inte klarade det. Jag tycker det var ett ganska lätt test.. bra att de finns sånna också :P
Vi fick inte utföra simtestet, de utförs bara slumpvis på vissa sökande. Inte mig emot.

Så nu har jag gjort allt jag kan påverka för att komma in. Resten är upp till rekryteringen att avgöra, antingen vill dom ha mig på intervju eller inte. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att jag får ett positivt besked!!
Vår testledare berättade att (som jag nämnt tidigare) att det var 9012 sökande, 1706 till fystester, ca 2/3 av dessa klarar fystesterna och av dessa går 700 vidare till pliktverket. Av dem blir 370 erbjudna en plats på polishögskolan i Växjö, Stockholm eller Umeå. Well, jag e iaf en bit på väg nu.

Det var riktigt kul igpår faktiskt, man träffa så mkt vettigt folk. Känns som lägsta standarden på de som poliserna har tagit ut till fys är väldigt hög!
Efter allt var klart var jag o käka på en restaurang med en tjej som heter Frida som jag träffade där. Åt Lax och klyftpotatis, satt fint kan jag lova.
Var hemma igen vid 21:20, då hade viktorlagat mat. Sen kolla vi Shutter Island, sjuk men bra film!
Tack o hej!

// Emelie



Min framtid..

För ungefär en vecka sen fick jag veta att jag gick vidare till fystesterna i Kristianstad den 20 maj! Om ca en vacka alltså. Jag har tränat  mkt och gjort allt för att förbereda mig på bästa sätt. Testerna består av 1. Löpning 2 km på under 10:15, dra en docka på 77kg 15m, simtest samt harres test som innebär kullerbytta hoppa över hinder 3 på 76 cm under 16 sek. De tre första testerna ska inte vara några problem men de sista e lite knepigt, om man som jag inte är den smidigaste av dom smidiga. Men har varit och tränat på sannarpsbadets friidrottsarena och över kommer jag ju, men måste förbättra min tid litegrann. Jag ska fan kämpa för o komma in!! Vore så jäkla skojj om jag lyckades med det på första försöket. Men annars går de ju alltid att söka igen, men jag känner att jag vill komma igång med det "seriösa" pluggandet nu innan jag blir allt för gammal. Beteendevetenskapen ger mig ju inget yrke direkt, men däremot en merit för polishögskolan =)

Jag vill helst plugga i Växjö, det vore den perfekta orten eftersom det är mittemellan Halmstad och Västervik.. dvs nära till både Viktor och familjen o kompisar. Men får se, man ska va glad om man lyckas komma in överhuvudtaget. I andrahand tog jag Stockholm och tredje Umeå. Där uppe känns ju inte så high life o gå, känner inte en kotte o de kostar väl typ 1000 spänn o ta sig hem :P Men kommer jag in där tänker jag gå där. Det är trots allt bara 2 år och sen är det aspirantutbildningen som man kan ansöka om var man vill göra.

Mitt mål är att bli hundförare inom polisen och jobba med en knark/sök hund. Var länge inne på att bli ridande polis men där finns ju problemet att de endast finns i Sthlm, Gbg o Malmö. Fast tror de e sjukt kul.. Såg ju lite hur de jobbade när jag gjorde lumpen på Livgardet eftersom polisrytteriet låg precis intill våra stall.

Nu ska jag äta lite grillad kyckling och imorgon blir det skola o en 5 km löprunda!
Jag har föresten lovat mig själv att om jag klarar alla fystester ska jag: 1. ut o fira 2. Köpa nya löpskor, ny mp3 och ny mp3 hållare till armen och kanske lite nya sportlinnen. Då ska de tränas som bara den!

/ Emelie







RSS 2.0