En dag i Afghanistan

Idag var en av de roligaste dagarna i lumpen någonsin!
idag o stridsskjutningen i marma.
Vi åkte bil ut til Sätra som är en anläggning gjord för sib (dvs strid  bebyggelse). Det är som en hel stad man kan träna i.
Vädret var underbart, strålande sol och lagom varmt med lite fläktande vindar.

 När vi anlände var det inte våra befäl utan Löjtnant Klar från första pluton som tog emot oss. Han är lite av en expert på närkammp, strid o allt sånt.
Till skillnad från våra befäl som mestspecialiserat sig på ridning o exercisbiten.

Våran övning var art vi skulle försvara en byggnad från en attack.
Löjtnanten målade upp ett scenario om att vi var i Afghanistan på utlandtjänst och nu skulle försvara byggnaden för allt vad vi var värda.
Först tog vi eldställning på nedervåningen, jag o Larsson längst ut på högerflanken. sen hade vi en växelvis eldställning uppe på taket som vi sprang till efter ett tag.

Innan vi började med genomförandet gick vi in med Löjtnaten i ett rum i byggnaden o laddade vapnen o sen började han sitt peptalk för att få oss i rätt krigarstämning.
Hans bil spelade hög musik som lät afghansk utanför och sen kom kommandot "Ladda!"

"Andas in och blunda, tänk dig att du är i Afghanisan. Känn hur du står på marken, känn ditt vapen. Du är inte nu längre en ensam individ utan en gruppmedlem, en krigare."

Det kändes riktigt häfigt när vi sprang upp för trappan och började vår eldgivning. Adrenalinet pumpade..

Löjtnant Klar är nog det bästa befälet vi har haft, iaf när det gäller strid. Han ska på utlandstjänst snart.
Vi hann med två genomföranden under dagen. När de andra grupperna körde fick vi inte vänteläge lite längre bort (alltså sola o ha det hur gutt som helst!).
Där satt man med solen  ansiktet, lutade sig mot ett staket o hörde skotten och musiken bakgrunden. Livet kan vara bra härligt ibland.

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0