Tjenski!



Den här veckan flyttade vi in till kavallerikasern igen! Wihuuu :D
Det enda jag kommer sakna ute vid kungsängen är gymmet.
Men det är så GRYMT skönt o bo mitt i stn igen.. o nu kan man börja ta tag i sin ridning igen.
Igår var jag med på dressyrtävling med Markör.. han skötte sig riktigt bra! Kul att dom anoprdnar lite sånt för oss tillståndsryttare.. sen i sommar kommer dom ha en i fälttävlan (dvs dressyr, hopp.  terränghopp) också.

För övrigt har det varit kortege (Grekland) som gick hur bra som helst.. jag bönade inte för mitt liv en enda gång på väg upp för slottsbacken. Hade jävligt kul åt JOhansson som rider jämte mig, ahn hade bytt häst till Drott och hade ett riktgit helvete med honom.. han drog som bara den. Haha.. så så himla kul ut.. o JOhansson har rätt mkt klockrena kommentarer.

Vi var på störmsholm i måndags o red unghästarna.. vi tärnad edom med sabeln. Contact va rinte alls rädd, mest nyfiken. Jag torr han kommer bli en jätte bra paradhäst!
Killarna hemma på k1 blir helt hysteriska när man berättar om hur månag tjer det finns på störmsholm.. haha.. dom är fast beslutna om att dom ska hänga med oss när vi ska övernatta där den 3 juni.. gärna för mig ;> Tror att ridtjerna där borta tycker det är en bra idé också.

Sammantaget denna vecka:
En bra vecka , vi har gjort mycket kul och den har gått fort! Drilltroppen börja funka allt mer som löjtnanten vill och i onsdags såg andra pluton ett genomförande o blev ritktigt imponerade. känns bra!
Beridna högvaktscermonin kan vi nu, karbinerna känns inte så främmande längre, gruppen har roligt (som alltid) och befälen är mer laid back och har börjat släppa loss lite.
Det har dock hänt en tråkig sak men den kan jag inte skriva om här i bloggen pga av att vissa som inte ska veta ngt kan få reda på det. Känns iaf jätte tråkigt och jag hoppas att allt går bra endå.. vi ska kämpa för att det inte ska bli så som det är sagt nu, men känns som att man jobbar i motvind. Vi har iaf Kn Hjelm stöd och hela plutonen är eniga. Hur som helst så blir det aldrig som förr igen, och firocirkeln är fucked up.


Det är 4 månader kvar av lumpen nu. 4 månader är ingenting.
Vi kommer ha sukt mkt högvakter, det kommer bli svettigt o jobbigt men fan så kul!! Den 6e juni ska vi visa upp drilltroppsprogrammet o dessutom ha beriden högvakt. Det kommer vara flera 1000 pers på/runt borggården.

Den 12  septemer drar vi hem för gott .. Jag undrar vad fan jag ska göra sen?!

Strömsholm


Vissa dagar vaknar man och man hatar allting som har med gröna kläder, pansarskott, stridsfordon och tältbyggande att göra. Andra dagar är bland de roligaste man upplevt under hela sitt liv...



Ytterligare en vecka har flutit förbi i rikets tjänst.
Känns som det har varit en riktigt lång vecka.. skulle kunna bero på att jag har åkt runt endel och gjort väldigt många olka saker.

På måndagen började vi med att ha stridshinderbanan på tid. Den är JOBBIG men ack så kul! Jag kom in på 14 minuter, en helt okej tid tycker jag. Vi ska klara den på 11:15 innan vi rycker ut så får träna lite mer så att jag kan få ner tiden med några minuter. Efter vi hade kört strridshinderbanan fick vi jogga tillbaka till kasern och sen skulle vi tillståndsryttare åka till Strömsholm.


image48



Anledning till detta var att vi skulle rida de 5 unghästar som i juli ska komma till kavallaerikasern och den Beridna högvakten. Dom har ett system som går till så att några befäl från K1 åker runt i hela Sverige och köper in 4-5 åringar med rätt färg, mankhöjd, temprament (dvs fuxar, ca 170 cm höga, valacker, lugna, fina gångarter). När dom sedan är i Beridna högvaktens ägo så skickas dom till Strömsholm för att bli vidareutbildade i 1-2 år beroende på hur de utvecklas. Vår uppgift i det hela är att åka dit och träna hästarna med sabel och mansskapsadel, för att dom ska veta hur det känns o vara vana vid det till den 8 juli då själva överlämningen ska ske.
Det är samtidigt som de stora hopptävlingarna i Strömsholm så det kommer vara riktigt mycket folk där då!
Vi kommer marchera in i full modellÄ utrustning (silverhjälmen o hela kittet) för att sedan sitta upp på "vår" häst och rida ut den,. Sedan ska vi köra dem till sommarbetet där alla andra hästarna befinner sig då, o så får dom glufsa gräs i några veckor innan allvaret börjar!
Det var lite bakgrund till varför vi var där, nu till vad vi gjorde:

Vi åkte dit i någon form av buss som var helt livsfarlig, gaspedalen häktade sig o ratten var lös. Men trots att vi åkte i "gröna faran 2" så kom vi fram välbehållna, kanske tack vare vår chaufför Persic. När vi närmade oss Strömsholm o man såg naturen runt omkring kunde man inte bli så mycket annat än imponerad. Att solen lyste och vädret var nästintill perfekt gjorde ju inte första intrycket sämre!
Vi började med att gå en guidad rundtur ledd av Hinas som har gått hästsportgymnasiumet där. Tur det fanns någon som visste hur man skulle gå för att komma till olika platser, vi skulle nog ha gått vilse annars så stort som det var.
Efter våran lilla rundtur på området gick vi o fikade på markan. Gott fika hade dom :D
Efter ca 2 timmars slappande (haha dom andra hade exercis) hade vi uppställning med Kapten Hermansson och vi fick hästarna tilldelade. Jag fick en 5 åring vid namn Contact. Riktigt söt häst som vidade sig vara mycket trevlig att rida. När vi red på ridbanan satt alla tjejerna o ridlärarna som hade hand om hästarna nu o tittade.. kändes lite nervöst o rida inför 20 granskande männikskor. Men det gick bra för oss och jag tror både Kapten och ridlärarna var nöjda med det dom såg.
Efter ca 1 timmas ridning begav vi oss hemmåt igen. Vi stannade till i Hummlesta där dom har en GIGANTISK godis affär och köpte en hel massa godis :)


image49image50

Contact



Resterande dagar av veckan har vi haft väldigt mycket fys, vi hade hinderbanan en dag, fälttest en dag (men det missade vi tack vare kortegeträning) och Tvågrensmärket en dag.
Tvågrensmärket, vad är då det? Jo det är en typ av test man ska klara för att få ett märke att ha på min högvaktsuniform. Först springer man två kilometer med sitt vapen, sedan skjuter man 6 skott på 100 meter (liggande), sedan springer man 2 km till o skjuter 6 skott igen. Tiden man ska klara det på är 30 min. För varje skott du missar får du 1 minut tillägg på tiden.
Jag sprang in på 25 minuter och missade sammanlagt 2 skott, vilket gav mig tiden 27 min o därmed guld!
Är riktgit nöjd med tiden och med mig själv.

Exercisen vi har haft är Karbinexercis i X antal timmar.. det har nötts en hel del men det är ju snart dags för beridna högvakterna så det är väl förståeligt.. men ändå inte alltför omväxlande o stimulerande :P
Vi har också haft drilltroppsexercis med AK5an o den fruktade BALJONETTEN ;)
Det har flygit lite baljonetter hit o dit men änsålänge har alla klarat sig utan några större skador.
Den 6 juni har vi drilltroppsuppvisning och även beriden högvakt. Så är du i Stockholm vid 12 tiden på nationaldagen så bege dig upp till slottet o titta på mig vetja! ;D
Lätt värtet.



image51


Karbinen a.k.a gamla bettan..




// Emelie


RSS 2.0