Skola, jobb, träna, plugga, matte, puuuuh

Åh det känns lite tungt just nu har så mkt o göra. Har matte C som jag måste ta tag i och jobba på med och sen ett projektarbete i psykologin som tar rätt mkt tid också och så e de en hemtenta som ska vara inne om 2 veckor. Men idag ska jag sätta mig ner o jobba me matten ordentligt, viktor e hemma också så han ska hjälpa mig. Blir endel jobb nu med, Hemköp ikväll och Max imorrn, dock e de sista dagen på Max imorgon för jag har sagt upp mig. Gött!! Blir endel jobb på willys nu mned, nästa vecka ska jag jobba 18-21 på kvällen o sen 13-21 på onsdag o då ha hand om jouren själv, blir spännande! :) Hoppas jag kan få mkt tider nästa halvår.

Har kollat lite på utbildningar nu också, jag fick ju besked förra veckan att jag inte kom vidare till fystesterna den här sökningen till polisen. Jävligt surt. Men trots att man blir besviken kan man ju inte gräva ner sig utan man får ju försöka se vilka andra möjligheter som finns! Dom utbildningar jag har hittat som verkar intressanta o som jag skulle komma in på enligt förra årets antagningsstatisk är:

* Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Högsklan i Halmstad
* Retail management, Handelshögskolan i Stockholm
* Dietist, Göteborgsuniversitet

Har även kollat på
* Husdjursagronom, SLU uppsala
Men där har jag inte behörighet.. krävs Biologi B, Kemi B Fy A o Matte D så är rätt tunga kurser o själva utbildningen är på 4,5 år. Men sen får man ju en väldigt bra och bred utbildning som med stor säkerhet leder till ett kul o välbetalt jobb. Men känns som de kan bli svårt för mig o klara dom kurserna :/ Finns inte på komvux här i Halmstad heller så de enda jag kan göra e o gå en bastermin men den börjar ju redan efter jul. Så käns lite sådär.
Annars tycker jag Miljö - och hälskyddsinspektör verkar himla kul och där läser man även en hel del djurskydd och djurskydsinspektör är något jag verkligen skulle vilja jobba som. Även miljöreådgivre, samordnare eller andra yrken för att skydda miljön känns som viktiga och något jag skulle kunna tänka mig. Enligt va jag har fått fram är arbetsmarknaden relativt god och ingångslönen låg på ca 26 000:- vilket känns rätt bra för 3 års studier :)
Så får väl se! Men för o kunna gå de måste jag sätta minst G i matte C sen kan man börja drömma på riktigt!

Dietist och ekonomutb tror jag också e bra men den jag skrev om ovan ligger nog lite högre upp på listan vad jag vill. Föresten så är vi snart klara med LCHF nu, ska köra tills måndag. Men har fuskat lite, äter ett fullkornsknäckebröd till frukost bla för jag känner att ja behöver ha lite mer energi då. Men inget smågodis eller choklad o sånt på snart 3 veckor nu iaf. Och läsk de ska jag nog inte dricka nått mer, e ju inte ens särskillt gott. Då tar jag hellre en extra godis :P
Men ska köra mer på GI sen, fullkornsprodukter och mycket frukt och så dom smala alternativen när de kommer till cream fraishe och ost etc. Sen blir de mycket träning också såklart! Nästa vecka är det 10 årsjubileum på actic så då ska jag o Sanna dit o gå på deras kväll med snittar, mingel o bubbel på fredag. Sen hade dom motivationföreläsning, make up rådgivning, fettmätning, prova på dyk o lite annat! Ska även till Värnamo nästa helg och gå på tjejkväll där chippendales ska uppträda och så ska vi äta buffé mm. Blir nog skoj :)

Nu ska jag fixa frukost och väcka min trötta mattelärare, dvs Viktor!

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Sitter och lyssnar lite på Håkans nya låtar.. fan va go han är. Klart man inte kan mäta det nya med klassikerna för dom kommer alltid vara lite bättre i mina ögon. Men han är riktigt bra iaf. Hans texter är verkligen poesi.
Varit iväg och hämtat min psykologibok hos Sanna nu och tänkte sätta mig och läsa lite.. men är ju rätt duktig på att skjuta upp saker.. stör mig lite på att jag inte kan ta tag i det! Men ska bara skriva klart här sen ska jag sitta minst en timma i sträck.
Psykologin är rätt intressant ändå, mkt bättre än sociologin t.ex. Ikväll blir det träning på Actic, ska köra Challenge som är typ en stationsbana som tränar hela kroppen. Brukar bli helt slut av den träningen, men de e bra! =)

Har börjat köra något som heter LCHF nu, det står för Lo Carb High Fat och precis som det låter på namnet äter man inte kolhydrater men däremot protein och fett. Har kört en vecka nu och de funkar bra faktiskt! Men man blir ju sugen ibland såklart. I lördags var jag på bio o de va nog första gången jag såg på bio utan att äta ngt till!

Lite saker man får äta:
Kött, fågel, fisk, skaldjur, bacon, svamp, grädde, ägg, ost, smör, majonäs, fet yogurt, ovanjordgrönsaker tex broccoli, spenat o blomkål, feta såser tex bearnaisesås.

Saker man ska undvika: Snabbmat och halvfabrikat, godis, läsk, chips, pommes o dyl. Potatis, ris, pasta, vitt bröd, rotfrukter, stora mängder frukt, vetemjöl, annat "onaturligt".

Och sen ska man då träna en hel del för bästa effekt vilket jag gjorde sen innan! Tanken är ju den att eftersom man inte tillför kroppen kolhydrater måste kroppen ta sin energi från inlagrade kolhydrater dvs fett som finns på kroppen och man går då ner i vikt. Men grundprincipen kal in <> Kal ut gäller ju fortfarande. Dock är det svårt o överstiga det dagliga kalorintaget man ska ha eftersom man blir mkt snabbare mätt på kött och feta såser än potatis tex. Därför äter man automatiskt mindre portioner och man får inte heller det där sötsuget på samma sätt som man får avkolhydrater. Inte rent fysisikt iaf, men psykiskt vill man ju ha chips till Idol etc :P Men det e bara o vänja bort. Ska köra tre veckor nu sen får vi se vad som händer. Hoppas ju att jag känner mig piggare och kan prestera bättre på träningen, skulle även vilja gå ner typ 5 kg.

Aja, nu måste jag plugga. Ciao

RSS 2.0