Bröd med pumpakärnor och andra nyttigheter

Det tog inte alls lång tid o slänga ihop degen och brödet blev jättegott =)

5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
5 dl naturell yoghurt, 3%
1 dl lingonsylt

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en avlång bakform 1,5 liter med matfett.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
3. Skrapa ner degen i bakformen.
4. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
5. Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0