Flytt till Halmstad

Ja som mitt förra inlägg nämnde så ville jag ha en lägenhet snabbt och det gick faktiskt snabbare än vad jag hade trott! Jag hörde av mig till en kille som hade en annons på blocket och sen åkte Viktor och tittade på lägenheten i onsdags. Det bestämdes ganska omgående att vi skulle ta den lägenheten och från och med 1 november får vi flytta in! Jag klan dock inte flytta in direkt eftersom jag fortfarande har massa kurser som pågår här i Västervik så jag får vänta tills typ december men jag kommer ju åka dit o hälsa på innan :) Vi ska åka (vi=jag, mamma och pappa) till Halmstad på lördag och ta med oss lite av mina grejer o sen ska vi till Ikea i Helsingsborg som bara ligger ca 1 timma från Halmstad. Vi måste köpa en dubbelsäng, en soffa och lite annat!

Kan ju berätta lite om lägenheten: det är en 2:a på 50 kvadrat, den är nyrenoverad, de finns tvättmaskin och diskmaskin i lägenheten och det ingår en trädgård och altan (den ligger på markplan). Om man tittar på bilderna Viktor tog ser den väldigt fräsch ut =) Hyran ligger på 5500:- /månad och den ligger typ 15 minuter från centrum.





Så nu blir jag snart Halmstadbo! Ska bli skönt att komma bort från Västervik. Men tänka sig, jag som  gått o letat efter jobb så länge, dagen efter att vi hade bestämt oss så fick jag ett riktigt bra jobberbjudande här i stan, men nu skiter jag i det man kan inte få allt. Men lite dålig timing e de ju. Fast jag vill hellre plugga än jobba om jag ska vara ärlig.. studentlivet verkar kul. Kommer bli skönt o träffa lite nya människor och bo utan mamma o pappa :P
Det är ju billigt men jag är ändå 21 år jag behöver få klara mig själv nu.

Jag skrev högskoleprovet i lördags btw.. fick 68/122 så kommer få ca 1,1 och skalan är från 0,0 - 2,0. Helt okej tycker jag eftersom jag varit ifrån skolan länge. Det jag fick mest fel på var orden.. o dom är ju mkt lättare om man e äldre o har lite erfarenhet! Jag behövde inte få ngt speciellt resultat ehller jag gjorde det bara eftersom man måste ha gjort det när man söker till polisen. Och nu är det gjort.

Annars har den här veckan varit lugn, har mest varit hemma.. inte tränat ngt tyvärr. Bara tränat inför provet. Men nu idag ska jag köpa nytt kort på tjust rehab och ge gärnet sista månaden i Västervik.

/Emelie

Lägenhet

Jag vill ha en lägenhet. och jag vill ha den NU.

Träning

Denna vecka har varit bra ur träningsperspektiv sett.
Jag har tränat 8 pass sammanlagt och det är nog så mycket man kan orka med på en vecka. Men jag har dock inte skött mig super på mat-fronten.
På kärleksfronten har det varit lite mindre aktivitet.. men nästa vecka blir det nog tvärt om.

Lördag

Idag har jag varit på stan med Sophie och ätit en jäkligt god räkmacka på Tant Grön. Innan dess blev det lite träning. Jag har varit duktig och tränat typ varje dag den här veckan. Igår blev det också lite umgänge med Sophie, vi satt hemma hos henne och kollade på idol. Jag tycker det var bra att Carolina åkte ut!!
Men mina favoriter är iaf: Tove, Erik och Calle. Mariette e duktig med. Jag kunde glädja Sophie med en liten chipspåse .. dom där "nyttiga" chipsen som påstår sig innehålla 50% mindre fett. Yeah right. Dom är goda iaf!
Efter idol och lite vin drog vi ner till stan. Det var inte så livat. Vi gick till Harrys. Träffade lite trevligt folk som vi umgicks med resterande delen av kvällen. Lite trist att man vet att utelivet kommer va kasst nu fram tills nästa sommar typ. Men de e ju iof bättre om man drar ut en lördag istället. Well.. vi hade trevligt iaf :)

Ikväll ska jag se på film med Majlinda med flera!

1-årsdag med Viktor

Hej hej hallå.. tänkte rapportera såhär lite i efterhand vad jag hade för mig i helgen. Det var faktiskt så att i lördags, den 3 oktober så var det ett år sen jag och Viktor blev tillsammans. Skapligt fort tiden går! Vi har typ varit utomlands mer än halv vårt förhållande.. tror att vi känner varandra väldigt bra tack vare allt resande.
Tänkte berätta lite vad vi gjorde!
på torsdagen kom Viktor hit, han kom vid 22 med bussen från Mariannelund så vi hann inte hitta på så mycket den dagen. Var underbart att se honom igen efter 2 veckor :) han var väldigt skäggig.. det tycker jag om.
Sen på fredagen tog vi sovmorgon och segade lite på morgonen och sen åkte vi ner till stan och gick runt och kollade lite. Jag köpte lite smink men inga kläder. Inhandlade en jävligt snygg koft-klänning dagen innan på HM för 300:- så jag tänkte att de fick räcka med den. Kommer nog bli mitt ända klädinköp den här månaden känns det som.
Vi gick iaf på stan nåra timmar, sen handlade vi lite på Willys till morgondagen innan vi drog hem och chillade och väntade på att maten skulle bli klar (service). Vi käkade lite skitgod mat med mamma och pappa, sen åkte vi och kollade på bio. Såg "Flickan som lekte med elden". Vi har läst alla böcker båda två, gjorde det under Australienresan. Så vi är rätt stora fan.. Filmen var bra, men den överträffade inte mina förväntningar direkt. Men storyn i första boken är så mycket bättre tycker jag, så det var nästan väntat att den här inte skulle ha samma klass. Men fortfarande en spännande och sevärt film med ritkigt bra skådespelare i huvudrollerna. Jag ger den:
TRE STORA TOASTES AV FEM
Jag var sjukt mätt den kvällen , först god mat hemma och sen massa godis...
När vi kom hem fick jag en present av Viktor, ett jätte fint silverarmband i 1-årspresent i förskott så jag kunde använda det under dagen på lördagen =)

Mitt armband


På lördagen skulle jag till skolan! Wiie.. Skulle på psykologiträff 8.30-16. Det var faktiskt väldigt intressant att lyssna.. vi fick ha mycket diskussioner och grupparbeten med. Sen fanns det endel där man kände sen innan också vilket alltid är kul. På lunchen kom snuffset och käka mat med mig på corner.. sen hämtade han mig när det var slut.
Vi åkte hem och duschade och fixade oss sen var vi ensamma den kvällen med så de va skönt!
Viktor hade ordnat fram lite räkor, kex, ölkorv, nötter osv och så drack vi mousserande vin som lite förmys :) Han fick ett halsband jag köpte i australien med mitt namn och vårt datum ingraverat. Han blev väldigt fin i det.
Farfar hämtade oss och skjutsade oss till stadshotellet i regnet. Snällt!
Vi åt skitgod mat, det hette black rock. Man fick in maten rå och sen fick man en stor varm sten att steka på. Man fick 3olika såser till och så fick man välja mellan typ 5 olika typer av potatis.. jag tog råstekt potatis med vitlök.. fan så gott de var! Det var nästan den bästa restaurangmaten jag har ätit.
Vi satt där ett bra tag och det var en så bra kväll på alla sätt och viktor va snygg som vanligt.. sen skulle vi gå hem och då började regna.. så vi sprang sista biten hehe.. När vi kom hem fick han en annan present av mig. Jag hade gjort en bok där det står hur vi träffades, hur första dejten var och massa annat, sen klistrade jag in bilder och några dikter jag har gett till honom tidigare. Det är bra att skriva ner allt så man aldrig glömmer hur det var i början :) Tror han uppskattade det mycket med.



Ni ser ju hur gott de ser ut! :)


På söndagen åkte min älsling hem igen.. men snart ska jag till Halmstad. Närmare bestämt på tisdag. Behövde bara betala 400 tur o retur! Vilket klipp liksom. Men jag fuskar lite med min ålder med.. men säg inget ;)

Jag har fått lite updates om min ansökan till polishögskolan. Dom kommer inte ta in några i augusti utan enbart nu i januari så min ansökan flyttas till januari 2011. KUL! :@
Det stör mig endel det går ju emot min plan.. visserligen mer tid o träna osv men den kommer ju va ännu mer folk som söker då än annars eftersom alla vi som sökte nu flyttas dit. Jag tror ärligt talat inte att jag kommer att komma in. Men vafan , jag får försöka iaf sen om de skiter sig har man iaf försökt.
Jag har sökt beteendevetenskaplig grundkurs på 1 år i Halmstad som börjar sen i januari nästa år. Tror jag kommer in till 99% säkerhet och då blir det o flytta ihop med Viktor! Det är något jag ser fram emot. Sen slutar den i typ december 2010 och så om ja kommer i på polisen börjar de ju månaden efter. Så jag har ngt o göra hela tidne iaf. Ska nog försöka jobba lite med samtidigt som jag pluggar om det går. Bra med extra pengar ju.
Men vill hitta en bra lägenhet.. den perfekta vore en 1a, mellan högskolan och stan, 30kv, typ 3000 i varmhyra och ett bra kök och fint badrum. Får börja kolla runt lite nu!

Jag har börjat träna på tjust rehab nu det går bra. Har mycket motivation känner jag, har mycket tid nu med när jag inte jobbar så mycket alls utan bara har komvux o de med skolan. Den här veckan kommer jag träna 8 ggr.. Igår körde jag box med Majlinda. Var riktigt kul! Sofie är ju i Norge så var tvungen o hitta en ny boxkompis. Vi går på naturkunskapen ihop och hon har gjort lumpen precis som jag.

Nu ska jag gå och göra något annat än att sitta vid datorn. Det blir antingen en promenad eller o lägga sig framför tvn. Ikväll ska jag se på idol med Sophie =)
Och om ni undrar vad jag gör om dagarna.. this is the answer:


// Emelie




RSS 2.0