Besök av lumparpolare :)

Hallå bloggen!

I helgen har de varit rätt fullt upp. Har haft besök av Larsson, Kerro och Viktor (Larssons bästa polare). Sen på lördagen kom även Nilsson. Dom tre andra anlände på fredagkvällen typ vid 2 på natten. Vi satt uppe o snacka i några timmar o käka blåbärspaj. Sjukt kul o se dom igen, var mer än ett år sen jag träffa dom senast :) Kerro fick sova på soffan o dom andra två på en dubbel luftmadrass.. På lördagen åkte vi ut till Eurostop och shoppa loss lite på systemet som till vår stora besvikelse var under ombyggnad, så dom hade inte så stort utbud. Men vi hitta lite gott iaf. Själv köpte jag bara cider, inga 7,0 heller för ovanlighetens skull. Men tänkte jag skulle försöka va lite redig på kvällen + att dom hade med sig en tequila flaska som vi skulle shotta up!
Vi käka iaf på Max därute, jag testa den nya grand deluxe som inte var så god men väldigt mättande. Köpte också en ny köksmatta på Rusta. Sen drog vi in till stan o gick i affärerna, jag köpte en ny klänning på Gina som va jättefin, kommer bli perfekt till Barcelona i sommar! :) Köpte även lite nya smycken.

Sen på eftermiddagen färgade jag håret på Larsson, tanken va att de skulle bli svart först men slutresulatet blev mörkbrunt pga britfälligt sortiment på ICA. Jag tycker de blev bättre faktiskt, man blir så blek om man har svart hår.


Före/efter


Sen framåt 19 drog vi igång festen, Sanna och Carro, Jocke samt lite klasskompisar till Viktor kom hit. Vi va väl typ 12 personer, rätt lagom. Var en riktigt lyckad förfest! Sen vid 23 ungefär kom även Nilsson, efter mkt övertalning utav mig. Jag lyckades tillslut ;)
Vi drog ner till stan där vi först ställde oss i kö till Mårtenssons, vi va lite sent ute så de va lång kö. Av någon konstig anledning drog vi då till Moon istället, jävla pissställe. De första som hände när vi kom in va att några turkar börja putta på Viktor (larssons polare) och sen va de allmänt trångt, dålig musik (tänk typ - burn it up o den stilen på låtar..), EN enda bar på hela stället.. nee de va sista gången dom fick mina pengar! Men va helt okej tack vare bra sällskap. Lyckades hålla mig lagom berusad hela kvällen, riktigt nöjd med mig själv haha

Idag har varit en segar dag som så många andra söndagar, vi sov till 13 och sen drog vi o käka pizza. Tack för en sjukt kul helg ni som var här, hoppas vi kan börja styra upp sånt här lite oftare!



Här är det jag köpte på stan igår:

 

 

 

Och så lite random festbilder:

 

:D

 

Jag & Kerro

 

Mathias, Viktor och Fredrik testar tequilan ;D

 

 

Från Mobilen:

Jocke :)

 

Kerro & Nilsson






Stridsparskamraterna


Trerättersmiddag

Lagade en trerätters middag i måndags eftersom det var alla hjärtansdag och jag tycker det är väldigt roligt att laga mat! Har kommit på de första receptet själv och dom andra två har jag hittat på internet som jag sedan har ändrat om lite.
Tänkte skriva ner hur jag gjorde om någon vill prova o göra den här menyn :)


Förrätt:

Hemmagjorda vårrullar med granatäpplesallad, sweetchilisås, mangochutney och soya

Tid: 40 min
Detta behövs för 4 pers:

I pkt filodeg
100 g blandfärs
2 dl riven vitkål
2 dl riven morot
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 portobellosvamp
I nypa chili havssalt
1 nypa chilikrydda
ev lite svartpeppar
Maizena/vetemjöl

1 pkt blandsallad
½ granatäpple

Mango chutney (godare o göra själv men jag var lat och köpte färdig)
Sweet chilisås
Soya

 


(klicka på bilderna för att få dem större)


Tina filodegen i några timmar innan. Riv morot, vitkål, ingefära och skär svampen i små bitar. Stek tillsammans med köttfärsen och pressa i vitlöken. Stek tills köttfärsen är färdig, ca 5 min. Krydda efter smak.
Lägg lite på varje degplatta och vik ihop, pensla kanten med en blandning av mjölk och vatten för att de ska hålla ihop.
Fritera på låg värme i ungefär 2 min. Servera med salladen och de 3 såserna.


Tips: Ett nyttigare alternativ är att göra dom i ugnen. Jag valde att fritera dom och det blev väldigt krispigt o gott, men ska man ha det som vardagsmat är ugnen ett bra alternativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Huvudrätt:

Räkmacka på grov ciabatta med hemmagjort skagenröra och handskalade räkor

Tid: Max 30 min
Detta behövs för 2 personer:

 

500 g räkor (helst färska, med skal)
2 ciabatta
2 dl creamfraiche
2 dl majonäs
1 röd lök
2 ägg
1 citron
1 burk löjrom
8 körbärstomater
2 blad isbergssallad
2 stänger färsk dill
1 nypa flingsalt

 

 

 

 

Skala räkorna och koka äggen i 6 min. Fin hacka rödlöken och blanda med creamfraiche, majonäs, lite av dillen, ½ burk löjrom, och 1 msk pressad citron i en bunke. Skär 1/3 av räkorna i mindre bitar och blanda ner med det andra. Låt stå och dra i kylen en stund.
Stek brödet i lite smör så att det får en krispig yta. Skiva ägget, skär upp tomaterna och lägg salladen sedan salladen nederst på brödet. Lägg på skagenröran, ägg och räkor. Garnera med tomat, en citronskiva, lite löjrom och en dillkvist.

Tips: Jag tog lätt creamfraich men eftersom den är lite lösare i konsistensen blir inte skagenröran riktigt så fast som jag tycker den ska vara. Kör på vanlig creamfraich. Servera med vitt vin, Relax är jätte gott och kostar runt 60:- på systemet.

 

 

 

 

 

 


Dessert:

Crème brûlè med gul kiwi


Tid: Sammanlagt ca 2 timmar
Detta behövs för 4 personer:


1 vaniljstång
6 äggulor
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
3 msk råsocker
2 gula kiwi

 

Sätt ugnen på 150 grader. Sätt in en långpanna med hög kanter i ugnen. Koka upp 1,5 liter vatten och häll i vatten upp till halva kanten på långpannan.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker.
Låt mjölken, grädden och sockret nästan koka upp, rör då och då så att sockret löser sig och ta sedan av värmen och låt stå att dra. Vispa under tiden äggulor fluffiga.
Tillsätt äggulorna medan mjölken fortfarande är varm under kraftig vispning.
Häll creme brule smeten i portionsformar. Ställ dem i vattenbadet.
Grädda creme bruleen i cirka en timme. Ta ut och låt svalna.
Kandera sedan toppen med ugn eller gasbrännare.

 

Ugn: Sätt ugnen på max grill. Pudra råsocker över formarna. Sätt dem tätt under grillelementet tills sockret mörknar eller bränn med gasbrännare. Det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om Crème brûléen är kall). Servera med kiwi.

 

Tips: Detta recept hittade jag på receptfavoriter.se, enligt receptet ska den stå inne i en timma men jag hade dom inne 1½ och det blev lagom konsistens. Dom ser ganska lösa ut när man tar ut dom men det stelnar sedan i kylen.
Det går väldigt fort när man ska kandera sockret i ugnen, så det gäller o ha koll. Mina blev på gränsen till brända men dom smakade gott :)

 

 

 


Alla hjärtans dag

I förrgår var de ju som bekant alla hjärtans dag, tänkte att jag ska lägga upp bild o recept på middagen jag lagade till Viktor då! Men först blir det en liten förmiddagspromenad och matteplugg, så kommer inlägget sedan!
Kan säga så mkt som att middagen bestod av:

* Vårrullar
* Räkmacka
* Creme brulé

Håkan Hellström 10-i-topp

Har fixat en biljett till Håkans spelning i Halmstad den 23 april. Tänkte skriva en lista på de låtar jag helst skulle vilja att han spelade då.. Finns ju så sjukt många bra, och det går ju inte riktigt att få rum med alla på en enda kväll. Har sett honom 3 gånger innan: Hultsfred 2006, i Oskarshamn och i Linköping. Men var många år sedan nu, så de ska bli så grymt kul o se honom igen! Han är helt underbar live, och dessutom har han ju släppt ett nytt album nu också som gör de ännu bättre :)

Många är så kritiska till hans musik, och visst han har kanske inte den bästa sångrösten, men ingen kan sjunga så "dåligt", och samtidigt så jävla bra, så innerligt, så levande och med så mycket själ och så mycket personlighet..
I min värld är han +++++ alla gånger.

Men nu till listan då, 10-i-topp låtar som jag vill se den 23 april samt motivering och favoritcitat i låten:



1. River en vacker dröm

En ganska sorglig text men med en glad melodi, skriven med en gnutta självironi. Tycker han har fått till det riktigt bra i denna låt, som han från början skrev till Way out west-festivalen i Göteborg 2010 men sen tog med på skivan tillslut.. bra beslut! Jag tycker det är den bästa låten på nya plattan, en riktig bli-glad-av låt som kommer framkalla en hel del dans live skulle jag tippa på. Refrängen är grym.

"Om du älskar mig kommer jag lämna dig och om du lämnar mig kommer jag älska dig"

http://www.youtube.com/watch?v=Pu1xoS2m_qg


2. Hurricane Gilbert

Finns nog inte någon som inte får rysningar till denna låt? Jag tycker den är sjukt fin på alla sätt.. Den är bitterljuv och man får en speciell känsla i kroppen när man hör den. Jag har aldrig hört honom sjunga den och det vore en perfekt låt att avsluta spelningen med tycker jag.

"Nu är det långt till stjärnorna, som stjärnorna till dig, alla talar om dig Hurricane"

http://www.youtube.com/watch?v=1HonAdLIAPU


3. För sent för Edelweiss

Denna låt sticker ut ur mängden. Kan lyssna på den hur många gånger som helst utan att tröttna. Ren poesi.
Är svårt att välja en favorit rad, men gillar denna som faktiskt är rätt komisk:

"Har du tändstickor? Ja tillräckligt om, du vill bränna ner Stockholm..."
http://www.youtube.com/watch?v=MECSABi-QGI


4. Två steg från Paradise


Låten som gett namn åt nya plattan. Den sätter sig på hjärnan efter att man har hört den en gång. Älskar trummorna, och att han har klämt in ganska mycket konstiga meningar och ljud i låten.
Tror denna kan bli sjukt bra live!

".. och jag verkar frusit fast, i en spottloska från ungdomen"


5. Vid protesfabrikens stängsel


Lugn och känslofylld låt som inleds med ett jätte fint pianospel som kan vara är det finaste introt han har gjort någonsin. Utsedd till årets bästa låt av Filip och Fredrik när de gjorde sin årskrönika. Framfördes då av Hoffmaestro, var riktigt bra även i deras version. Håkan tyckte dom gjorde den bättre än han själv, men det håller jag inte med om :P
Men denna är ett måste att ha med på konserten!

"I en nedlagd hamnstad full av misstro och ohållbarhet, mötte jag min kärlek"


6. Kär i en ängel


Glad fin och mysig låt. Skriven till hans fästmö Nathalie, och är Håkans egen favoritlåt. Hög igenkänningsfaktor i texten!

"..och nu går hon runt här inne i huvudet"



7. Nu kan du få mig så lätt

En gammal klassiker som inte ska lyssnas på för ofta men den gör sig så otroligt bra live. Har varit den avslutande låten på alla tre tidigare konserter jag sett, börjar med ett långt intro och sedan avslutas med att han delar ut rosor till publiken, riktigt stämningsfullt och fint. Svår att inte tycka om.
Skulle vilja se den som en mellanlåt där man kan varva ner lite typ.

"Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna, alla dansar och jag tänker: är du också själv, var är du ikväll?"

http://www.youtube.com/watch?v=ewEI3WwlaSA


8. Bränno serenad

Tänker alltid på sommaren när jag hör denna låt. Vacker.

"Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna, för kärlek som inte kan dö men inte heller leva?"


9. Dom kommer kliva på dig igen

Min gamla favorittlåt av Håkan. Gitarrspelet i början, text, känslan.. helt enkelt för bra för att inte ha med på en spelning.

"Jag läste inte ens kontraktet, jag fick en tågbiljett och ett hotell på natten. Tog med mig pengarna hem för själen jag nästan sålde"


10. Det är så jag säger det


Ryser.

"Och världen förtjänar inte dig.. för du är det finaste jag vet, när allting annat här är falskt och fel"



 

 




Kommer bli en kväll att minnas!
Fick nu också veta att min uppsats i beteendevetenskapen är godkänd! Yeees så skönt.
Imorgon blir det jobb 7-18.. $$$$$$$$$$$$$$$$
Nu ska jag fundera på meningen med livet eller nått ;)
Hörs!


RSS 2.0