Väktarutbildning

Idag har vi börjat med väktarutbildningen. De verkar vara rätt mkt repetion av skyddsvaktsutbildningen idag. Hoppas jag kan få det där jobbet på häktet i västervik.. Blir bra pengar o bra på Cv:t!
Jag ska vara med 1a pluton eftersom jag tävlade igår o missade första passet så fick jag hänga på dom som börjar idag istället..
Tävlingen igår då, kombinerad tävlam dressyr och terränghoppning. Dressyren gick sjukt bra, jag vann med 197 poäng och 67%.. var riktigt nöjd med honom! Terrängritten skötte han sig också över min förväntan, ändå problemet var att jag inte syrde ordentligt en gång ute i skoge så han höll på o galopera in i ett träd så gjorde han en tvärvändning åt vänster o så åkte jag av. Onödigt o klantigt av mig.. det var dessutom inte ett svårt hinder. Men vi hade ett litet missförstånd där helt enkelt. Jag sprang ifatt honom och hoppade uppo red klart banan och jag fick en riktigt bra tid eftersom jag red så fort, trots mitt besök nere på marken :P Först skulle dom bara räkna tiden och då hade jag vunnit hela skiten, men sen ändrade dom så att man skulle få fel för utbrytning eller avramling.. så därför blev det ingen placering den här gången. Lite synd att de där skulle hända när hästen gick som en klocka i övrigt . Detta va sista tävlingen på Krut för min del skulle jag tro. Fan vad jag kommer sakna honom sen! Han är verkligen helt underbar att rida.. han passar mig så bra. Löjtnant Malmén (chef ridenheten) sa att han aldrig sett någon rida Krut så bra förut. Gissa om jag blev glad när han sa det?! :D





<3



Nu ska jag sova lite innan lunchen..
See you in three weeks.

Ciao!

Tävling

Igår var jag med på tävlingen med Krut.
Jag gjorde en "lejonqvist" o ramlade av på framhoppningen haha.. hästen skenade runt glad som bara den i ca 10 minuter innan Lt Malmén tog saken i egna händer o gick in o sa "PTROO" .. då stannade han direkt. Den mannen har lite respekt med sig kan man säga!
Jag startade först av alla.. lite nervöst men samtidgt skönt o få det gjort. Hela skvadronen var där o hejade på oss. Kul med lite hejarklack!
Jag gick nolla o han skötte sig verkligen jätte bra. Sen var det bara o vänta på de andra 15 startade innan det var dags för oss som gått 0a att rida omhoppningen. Jag gick nolla även där och måste säga att jag e riktigt nöjd med både min o kruts insats. Tiden räckte till en 3:e plats. Vann gjorde Hinas, 2:a Johansson (han var värd o vinna), jag på tredje plats o Lingheimer 4:a. Bara 3:e pluton på pallen!
Gutt som fan.
Om inte annat så kommer Kapten Hjelm bli nöjd!



krut


Måste säga att jag har saknat hoppningen..kanske skulle ta tag i det igen nu när jag muckar.
Aja, nu ska jag åka o möta NIklas sen blir det en kväll ute.
Imorgon drar jag till Stockholm för näst sista gången EVER.
Ha de nice!


// Emelie

Högvaktsmuck

Idag är en historisk dag för mig, det är nämligen sista högvakten någonsin!
Om ca 20 min går jag på mitt sista postpass.. så underbart!
Fick avsluta min tjäntgöring här vid slottet på ett lite kul sätt med, igår fick jag stå på post 3 som ligger inne i slottet. Kungen kom förbi och nickade åt mig när jag gick upp i givakt. Har aldrig sett honom på så nära håll någon gång. Han ser hanska vanlig ut utan alla medaljer och krimskrams.
Anledningen till att jag skulle stå där var att Indiens ambassadör skulle komma och besöka kungafamiljen.
Sen kom en äldre man o pratade med mig i typ en kvart och han såg ut o vara rätt högt uppsatt så jag frågad vad han jobba med, han var kungens adjutant. Han skulle åka med kungaparet till OS idag. Vadå soft jobb?
Han var grymt trevlig iallafall.. o så var han imponerad av mina skyttemärken på modellä:n hehe.

Sen ikväll ska jag och Larsson på Takida. Dom spelar på skansen vid 19:30.
Skapligt kul det ska bli!!

// Emelie

ee

Gjorts för sista gången..


Hopptävling

Idag och igår har varit riktiga regndagar..har öst ner från morgon till kväll nästan. Igår hade vi orientering i skitvädret med! Det var inte kul överhuvudtaget. Men det var bara i bita ihop.. ingen risk att dom ställer in något för "lite" regns skull.
Idag hade vi seriehoppning, alltså hoptävling med häst. Jag hade Krut.. och han gjorde skäl för sitt namn idag kan jag lova! Men han är duktig, 100% ärlig på hinder, han går verkligen på ALLT.. nackdelen är bra att det går så enormt fort.
Sen är jag lite ovan också. Har tävlat rätt mkt tidigare men då främst ponny o det är ju ca 2 år sen.
Vi var ute på stora gräsbanan.. fy fan vilken fin hoppbana alltså! Och den är verkligen grymt stor.
På framridningen blev han lite väl glad o bockade som fan efter ett hinder så jag åkte av.. men sen skärpte både han o jag till oss o på själv banan gick jag 0:a.. så det ser ljust ut inför finalen .. bara jag kan hålla ihop honom ordentligt.

Så himla kul o hoppa igen! Vi kommer tävla i dresyr o terräng med samma hästar.
Imorgon är det beriden högvakt. näst sisa högvakten nånsin! wiiie.
Godnatt!

RSS 2.0