Väduren (me) :P



Väduren 

En vädur spränger alla hinder och kastar sig ut i det okända, så kommer hela ditt liv att gestalta sig. Du är orädd, vänder dig sällan om för att se vad som finns bakom dig och drivs av en entusiasm som är få förunnad. Väduren är ett eldtecken och kan närmast liknas vid en vulkan som periodvis får sina utbrott, men i stunder däremellan kan det hända att du tiger som muren.
Du har stort behov av att få vara ensam med dig själv och dina tankar. Trots det är du mycket road av att umgås med din vänkrets. Denna utökar du gärna, för du tycker om att knyta nya kontakter. Det gäller att du inte tycker att sällskapet är tråkigt, för då bryter du upp och går din väg. Det är under de här perioderna som du som Vädur drar dig tillbaka och låter dig plågas av nattsvart pessimism och självanklagelser.

Tvivlandet på om du har sårat någon eller gjort något fel är det som gör dig så mänsklig, ömsint och rent av lidelsefull mot dina medmänniskor.
De i din omgivning som upptäcker den här sidan hos dig kommer att älska dig hängivet.
Var så säker! De andra kanske hatar dig, i alla fall de som råkar ut för dina vassa armbågar och vilda framfart.

Uppriktighet och ärlighet är ditt vapen. Inte för att du vill såra, men för att du hyllar uppriktigheten som den främsta av alla principer. Du kan ibland uppträda mycket taktlöst. Finkänslighet är inte något framträdande drag hos dig. Du säger sanningen men hjälper dig dock inte alltid framåt. Du sparar inte heller på krutet när det gäller att berömma andra och visa din uppskattning. Du snålar inte med känslorna, inte heller med materiella ting.

Du strävar efter att få lära dig saker. Du vill vidare, inte stå still för det tråkar ut dig. Du har ett snabbt intellekt, är beslutsam och impulsiv, men du har ett begränsat tålamod i kombination med en optimism som sällan sinar.

Emellanåt har du svårt att acceptera att andra med stor fackkunskap kan klara saker och ting bättre än du. Du är född till ledare, älskad och fruktad av dina underordnade som du kräver blod svett och tårar av. Men sällan har någon nått att invända mot dina hårda krav på uppoffring. Själv är du långt ifrån vad man kallar lat. Dessutom inspirerar du andra i olika sammanhang. Helst ska du få tänka fritt, utan att styras av andra. Du är full av energi och framåtanda och uppskattar erkännande och ära högre än pengar för dina ansträngningar. Du kämpar utan tvekan mot vad du upplever som orättvisor och ger dig inte, repar dig alltid efter en motgång. Det finns inget som kan hålla dig nere för alltid!

Livet är till för att levas, tänker Väduren.
Här och nu!




Har fan inte läst ett horoskop som passat så bra på mig förut.
Kommentera gärna om du håller med :)

My Love

image14

Behövs en kommentar ens? :D
Nej, egentligen inte.
Men måste endå tillägga att Homer är the man in my dreams <3


Stan

Hallu =)

Idag har jag varit på stan.. det var länge sen nu! Jag hittade ett par nya löparskor som mamma ska få köpa åt mig mohaha ;) Sen va jag på H&M (min framtida arbetsplats?) och köpte nya underkläder.. inte för att jag behöver det, men jag blir glad av att köpa sånt, och nått ska jag ju unna mig för lönen! Var på synoptik och beställde synundersökning till lumpen glasögonen.. o det ska ni veta: dom är HETA! Kommer va snyggast av alla på skyttebanan.. Men men.. man måste ju se klart liksom! Så de e bara att gilla läget :)
Jag fick rätt mkt uträttat under min stadsvistelse iaf.. Glömde dock kolla på sulor till mina kängor.. men får ta de en annan dag.

Alldeles nyss gick några reportrar från Västervikstidningen härifårn.. dom har varit och intervjuat mig eftersom jag ska göra lumpen. Var rätt kul faktikst.. dom var verkligen intresserade =)
Så får väl se om jag får skämmas eller vara stolt i morgon när jag öppnar tidningen. Dom ska ju jämt ta bilder ur sånna konstiga vinklar! Blir fan galen..haha. Men skit samma.. jag ska ändå åka från stan snart så blir jag utskämd får jag väl gömma mig till dess :)

Nu ska jag snart åka till Sofie, hon ska klippa till min kalufs lite (det behövs!), sen ska vi träna o sen blir det stallet. Så har lite kvar att göra idag. Tänk så skönt o va ledig! Bara slappar heela tiden.. näe men ska inte klaga. Jag gillar livet just nu :)

Ha de fint..


image13

Så här snygga är glasögonen.. sorgligt men sant ;/
På bilden ses Citron, en av Jimmies f.d lumparkompisar

Curre

Idag har varit ytterligare en ledig dag för mig.
Jag började dagen med att titta på en riktig kärleksfilm som gjorde att jag fällde både en o två tårar.. Jag är som sagt väldigt blödig av mig. Sen åkte jag till Nautilus och tränade, för att sedan bege mig ut till stallet för att rida min ädla springare!

Nu ikväll har jag sett på film med Jocke och Sofie's, det var trevligt. Vi var i Sophies farmor o farfars lägenhet. Dom är bortresta nu så hon har den för sig själv i två veckor. Guldläge eller vad?
Det roligaste var att dom hade satt lappar överallt.. typ "vattna här", "ta inte det här ur kylen".. men den roligaste var "Farmors mobiltelefon är påslagen mellan 16-19" haha.. :D
Filmen vi såg på hette "Grandma's boy" om nån ville veta.. rolig faktiskt.. men lite speciell.

Nu sitter jag här.. i mörkret. Det är höst :( Fuck.



image12

Bilden talar för sig själv :)

Bröllop

Då var det söndag igen då.. tänk att det är en hel vecka sen jag kom hem från Stockholm!
Jag är ledig i dag.. o i morrn o nästa dag också för den delen. Fan så skönt.
Så hur ser mina planer ut för idag då? Först ska jag slappa tills jag orkar göra något, sen ska jag gå in mina kängor lite, tänkte gå ut tillMålserum så kan jag kolla på hopptävlingarna när jag endå är där. Ska ha lite packning också tror jag.. bra o vänja sig redan nu. Sen ska jag träna på träningsverket.. step up.. faktiskt riktigt rolig träningsform. Då måste man hålla koll på steg o sånt också.. så man får jobba med båda hjärnan o kroppen ;)
Får se om de blir någon ridning.. jag är ju sugen på o hoppa lite.. men beror på när jag kommer hem från min vandring.

Igår jobba som sagt Sofie och jag på ett bröllop. Det var en tjej som hette Malin Antonsson som skulle gifta sig. Hon satte ut en annaons på HR så det var genom den vi fick jobbet. Det var rätt kul faktikst, lite slitigt där ett tag med all disk men endå helt klart värt 1000 spänn. Vi fick servera välkomstdrink, lägga fram buffén, fixa kaffe o tårta o så diiiiska en massa. Höll på från halv 2 till 12.. så jag var helt slut när jag kom hem!

Alltå.. bröllop.. så fint :') Det är nog bland det bästa jag vet! Dom sitter där o ser så lyckliga ut. Dom har äntligen fått varandra och ska leva sitt liv ihop föralltid. Förhoppningsvis iaf..
Det är ju så fint alltihop! Och alla tal som mamman o pappan har.. för att inte tala om det dom har till varandra. När jag hörde hans tal till Malin höll jag på o börja gråta.. fick tårar i ögonen iallafall.. jag vet jag är lite blödig. Men jag kan inte rå för det :)
När jag gifter mig, för jag skriver när och inte om, (ska bara hitta en kille att gifta mig med först.. hehe), då ska det vara i en kyrka och det ska vara ett sånt där gammaldags bröllop.. och alla ska komma. Jag förstår inte folk som kan gifta sig på en stand. Visst jag kan hålla med om att det är fint o stå där vid vattnet o så, men endå.. de känns endå lite b. Jag är inte kristen men jag tycker endå det är självklart att gifta sig i kyrkan. Det är så högtidligt på något vis :) Aja .. de dröjer väl innan det händer.. Men innan jag är 30 hoppas jag iaf.

När vi inte hade så mkt att göra satt Sofie och läste i de där programmet dom har på borden.. så stod de massa roliga saker..typ :

Saker att säga när du inte vet vad du ska prata med bordsgrannen om:
- Går du ofta hit eller?
- Ehm.. vem är gentligen Björn o vem e Benny i Abba?
- Finns det något annat ord för synonym?
- Är det golvet som snurrar eller är det bara jag?
- Är det din hand på mitt lår?


...och så tre saker som är vääälidigt svårt att säga när man är lite för onykter:

- Nej tack, jag ska inte ha mer att dricka
- Nu går jag hem!
- Nej tyvärr, du är inte riktigt min typ!

Haha.. jaa vi hade roligt åt de igår iaf.. men då ska d väl tilläggas att vi var rätt trötta också. Kanske inte jag så mycket.. men de fanns ju andra.. nämner inga namn (a)




image7

Sofie bland dom fint uppdukade borden


image9

Här har vi Sofie igen


image10

Uhm.. o här har vi mig :D





Tack o hej.. leverpastej

Lördag

Igår kväll hade jag väldigt roligt.. eller inte. Så i brist på annat att göra satt jag o läste igenom lite gamla saker jag hade skrivit. Man väcker verkligen upp gamla minnen. Kan inte fatta att de e 2-3 år sen ajg skrev det där! Vissa saker känns jsälvklart långt borta, men vissa känns som de var igår..
Man märkte på sättet jag skrev att jag inte va så mogen direkt.. men jag va ju typ 15 så de kanske e förståeligt. Men endå svårt o tänka sig att man har varit sådät.. liten ;S
Dikterna jag hade skrivit var endå bra.. var länge sen jag skrev någon nu.. iaf nåra veckor sen.
Men hitta iaf en hel del kul som jag skratta åt.. ska nog ta o lägga in några här. Kanske inte e kul o läsa för de som inte har varit med om det, men för er andra så lär de ge några skratt ;)

De e verkigen kul o läsa sånt där från förr.. tänk sen när jag går in o läser dom här inläggen och tänker att de va på "den gamla goda tiden" heheh.. För jag måste ju erkänna att jag skriver detta mest för min egen skull. Sen är de ju alltid kul om folk läser min blogg.

Äntligen har jag fått lite fler låtar på min spellista.. jag vet ju inte hur man lägger in från andrés dator.. e ju som en jävla labyrint o hitta nått där. Men nu har jag gått från o ha 300 låtar till ca 5000.. fan så skönt.
Musik är så himal viktigt alltså.. hur skulle man klara sig annars?? Jag skulle inte göra de i alla fall.
Måste gå sofie kommer! Bye




Här har vi ett fint inlägg från förr.. dock inte skrivet av mig. Men jag tycker det är ganksa bra beskrivning på hur kvällarna såg ut här hemma då! hehe


12 November 2005 klockan 21:02

Fredagskväll@Lejonqvist`s
Igår vare Idol kväll hos familjen lejonqvist + en östlund:P

De börjar me ett fett asgarv efter att ha kollat i en viss persons galleri (ASG) stackars sate!
Sen ere dags för idol...
Under första delen av idol äter amanda: En halv klase vindruver, ett päron och inte en, inte två, utan typ FEM nektariner (mums) efter de så var amanda mätt:p. Emelies pappa komenterar med jämna mellanrum att Sibel suger! - ALLA HÅLLER MED!
Under pausen fösöker emelie få amanda å äta natur godis (misslyckat försök!). Sen är det snabbgenom gång. Emelies pappa säger återigen att Sibel suger! alla e fortfarande eniga!!
Alla vill att Jens åker ut..eller Sibel förståss.
MÅNS ÅKER UT!:@:@:@
Emelies pappa säger att Sibel borde ha åkt ut.
Amanda o Emelie går o sätter sig å nöter empty. Vi skrattar oavbrutet åt homosapien-sapien i en kvart. Amanda åker hem..

Slut!


kväll..

Just nu är jag egentligen för trött för att skriva blogg.. men har inget annat för mig endå. Kan ju inte gå o lägga mig nu.. kl 11.. de är emot mina principer ;)
Kom nyligen hem från stallet.. de tar rätt mkt o först jobba till 18:00 o sen åka o rida mitt i natten typ.. de känns som de iaf eftersom de e så mörkt ute nu.. dagfs o inse det hemska faktumet att sommaren är slut. I morgon skulle vara sista dagen med över 25 grader enligt SMHI.. fast iof.. vad vet dom? Dom har ju fan haft fel förut!

Imorgon ska jag och Sofie jobba på ett bröllop vid Marsbäcken. Från 13:30 till ca 23.. Blir nog kul skulle jag tro =)
Fast hade varit ännu roligare att va ledig. Just nu känner jag bara för att kräkas på mitt jobb.. e så trött på de.. Men de e ju lugnare nu än vad de va i juli. Så de e ju postitivt. 4 dagar kvar.. de e inte mkt på ett helt liv. O dom som ville jag skulle jobba nästa sommar.. hehe..forget it säger jag bara. Då står jag o vaktar slottet.. så kan dom städa sina toaletter och skura sina mögliga kylskåp själva ;)
När men jag kanske låter väldigt neggo .. de har varit bra där om man ser på de stora hela. Det är bara det att de är så tjatigt nu.. har jobbat där sen i början av juni o jag har inte varit ledig mkt alls.. så de e inte så konstigt att man tröttnar.

Aja .. hade inte mkt o komma med idag som var så intressant.. men så är de :P

/Emelie






När du står ensam kvar på tå
och ytan inte går o nå
När du träffat botten
Kom ihåg Mig då

När du tagit första bästa tåg
och gör vad som helst för en dialog
När du står sist i kön
Kom ihåg Mig då

När varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer
Kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar
Kom ihåg mig då
Kom ihåg mig då

När vinterisen ligger klar
Så finns du kvar
Här finns du kvar
Kom ihåg mig då..

Kurt Nilsen

Omg.. jag har en ny idol. Han är ful som fan, men vilken röst. Är helt såld! Älskar den låten redan innan också.. har så många minnen till den.
Var på boxercise idag o på avslappningen kom den.. Var tvungen o fråga Pier vem som sjöng.


Kolla själva får ni se va grym han är.. http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM
kommentera gärna :P




Texten är väldigt fin och den säger väldigt mycket




Infohelg 4:e skvadron Dragonbataljon


Nu har jag fått besöka mitt framtida "hem", och jag kan inte annat än säga att det har överträffat mina förväntningar på alla sätt. Just nu är jag så full av nya intryck så jag vet inte riktigt vad jag ska börja med att skriva. Men jag måste säga att jag redan nu är oehört stolt att jag kommer få tillhöra det mest professionella kompaniet i Sverige.

Fredagen började med en tågresa från Västervik ca kl 11, så det var lugnt och jag hann med en sovmorgon! Efter ett byte i Vimmerby hade jag turen att hamna med en tjej som skulle vidare till Stockholm precis som jag, så jag behövde inte oroa mig över att hamna fel. Tyvärr var tåget försenat och vi stannade två gånger på vägen pga teckniska fel så det kom in till Sthlm central typ 50 minuter för sent.. Lite jobbigt när Raul plus ca 20 lumpare till stod och väntade på mig där! Men dom stod snällt o väntade som tur var :)
Sen hoppade vi på tåget ut till Kungsängen för attt sedan ta oss med buss den sista biten ut till Granhammar som det heter. Det är där ute vi kommer ha vår gröntjänst, dvs vår grund- och skjututbildning.
När vi kom dit var vi alla tvungna att visa sina leg för att komma in på det militära området.
När vi kom in fick vi gå till ett uppehållsrum och vänta på att bli uppropade så att vi kunde gå vidare och få nummerlapp och sängkläder. Sen letade man upp sitt logement och tog sig en säng som såg MINST ofräsch ut, och som givetvis inte låg överst. Det blir ju mycket jobbigare att bädda då!

Efter ett tag droppade det in fler och fler människor, en utan dem var Linda, en tjej från Kalmar som de visade sig att jag kom mycket bra överens med :) Vi blev sammanlagt 12 personer som kom från hela landet. Kul med så mycket olika dialekter! Ibland förstår man knappt vad folk säger, men men.. tids nog blir man nog riktigt duktigt på skånska o norrländska också ;)

Vi var jävligt hungriga så vi tog en promenad till Coop, jag köpte en yoghurt och lite bananer. MM vilken middag, blev så mätt..
Vårt rum var ett väldigt pratglatt gäng.. vilket passar mig väldigt bra hehe. Så vi kom väl inte i säng så jätte tidigt direkt. Men det gjorde inte så mycket, vi skulle ju ha "sovmorgon" som dom kallar det, till klockan 06:00.

Lördag var det uppstigning (eller revelj som jag har fått lära mig att det heter) klockan 06:00. Vi hade varit duktiga och satt larmet lite innan så att vi skulle slippa bli väkta av befälen. Efter frukosten började vi med information från chefen över Livgardet, kommer inte ihåg vad han hette men han var major iaf. Han berättade väldigt mycket.. t ex att Livgardet är det äldsta kompaniet i Sverige och att de också har störst krav på ordning och personligt uppförande. Dom äger ca 90 hästar som alla är valacker. Alla högvaktshästar är halvblod, fuxar o mellan 160-180 i mankhöjd. Sen finns de ju två PUK hästar som är av rasen Shire och dessutom några skimmlar som ingår i musikkåren. Dom är verkligen fina att se på .. mer välryktade hästar får man nog leta efter ett bra tag!

Han gick också igenom hur vårt utbildningsår ser ut (mer exakt 11 månader). Vi kommer börja med att ha gröntjänsten ute vid kungsängen , ca 6 veckor där en av veckorna kommer vara ute i fält. Sedan får vi påbörja vår ridutbildning, därefter sjukvård, skjututbildning, strid, mer ridning, högvakt, beriden högvakt och slutövning. Någonstans där kommer vi också att genomföra ett baskerprov. Kort kan man nog beskriva baskerprovet: ingen mat, ingen sömn, vandra flera mil i upp till 5 dagar i följd.

Vi fick se en kort film som beskrev alla delar av utbildningen. De hade filmat tidigare livdragoner och sen lagt till passande, väldigt pampig musik. Omg säger jag bara.. jag hade gåshud. Man kände sig så lyckligt lottad att man kommer få vara med om det här! Bara jag tänker på den där filmen gör att jag ler inombords.

De har ett måtto; "en Livdragon ger aldrig upp".
Nått jag tyckte var ganska kul var när de berättade om en trappa som beskriver lite hur det är..
"Första trappsteget - det är vad din mamma tror att du klarar av
andra trappsteget - det är vad du själv tror att du klarar av
tredje trappsteget - det är vad vi (befälen) tror att du klarar av
och fjärde och sista trappsteget - är vad du egentligen klarar av!!
Men även när du muckar och du har presterat det fjärde trappsteget, kommer din mamma fortfarande tro att du ligger längst ner"

Haha så klockren !

Efter informationen fick vi käka lunch och sen delades vi in i gupperna. Självklart hamnade jag i gruppen som skulle göra träningspasset först! Min vanliga tur. Alla som nån gång har sprungit en kvart efter man har ätit vet hur plågsamt det är! Först en uppvärmning springa runt runt, sen gjorde vi BRAK (jag klarade 12 armhävningar på tårna de e jag fan stolt över!) . Efter det var de då dags för testet, 2 km på max 11:15. Jag kom in på 10:45 vilket jag är nöjd med med tanke på förkylning o proppfull mage. Men självklart ska jag träna riktigt mkt nu så jag får upp konditionen ordentligt. Det lär behövas för sedan när vi gör testet "på riktigt" ska vi ha skyddsväst, hjälm, kängorna och såklart vapnet på oss. Så då blir de liiite jobbigare!

Efter joggingturen fick vi gå och hämta ut kängor. Jag tog 39 och dom passade precis. Nu är det bara att sätta igång och gå in dom här hemma!

På kvällen var det ganska lugnt, lite information och tjejsnack med en kvinnlig värnpliktig. Allt var så intressant o lyssna på! De e så grymt bra att man kan få svar på sina frågor innan man rycker in.
Söndag skulle vi väckas klockan 06:00 igen, trodde vi..

Söndag
, sista dagen på vår infohelg. Vi hade återigen varit duktiga och satt våra mobiler på kvart i för att få ett lite lugnare uppvaknande. Jo men visst..
Jag vaknar av ett dundrande ja aldrig hört maken till förut. Förstod inte vad det var först slängde mig upp ur sängen, sen kom det närmare och närmare. Ut i ställa upp i korridoren, o vilka kommer inte om inte arméns trumkår + trumpeter o tromboner. De spelade rättt ordentligt kan jag lova! Herregud, har aldrig varit med om ett snabbare uppvakninande!! haha. Klockan var halv sex o där stod vi uppställda o såg nog rätt roliga ut kan jag tänka mig. När de spelat genom hela korridoren gjorde de helt om o skrek , o då menar jag verkligen skrek : "Godmorgon 4:e skvadron, VI ÄLSKAR ER!!!"

Det var lite annorlunda o vakna så kan jag meddela ;)

Klockan 07:00 gick bussen in till Lidingövägen där hästarna står uppstallade. Jag blev så glad när jag fick veta att vi skulle få se livgardet också :) Och jag säger bara det.. vilken anlägging! Så himla fint.. stallen är renoverade 2005. Och ridbanorna är gigantiska. Man kunde tro att man hade hamnat i paradiset. Åtminstonde på den finaste ridanläggningen i Sverige.. att det tar 5 min till drottninggatan är ju inget minus direkt ;)

Vi fick mycket information om ridutbildningen av kavallerichefen. Om man har ridit sen innan (vilket jag har gjort en hel del) så kan man bli s.k Tillståndsryttare. Då får man göra ett ridtest i början av värnplikten, och blir man då godkänd får man rida hästar på sin fritid och utbilda dom inom olika områden. Så himla kul =)
Man får också tävla på Livgardets värnpliktstävlingar.
Sen fick vi klappa lite hästar innan det var dags för höjdpunkten .. vi skulle åka in till kungliga slottet och se en Beriden högvakt llive! Det var otroligt pampigt. Ca 5 000 personer på yttre borggården som väntade på att få se dom skickliga soldaterna utföra exercis, spela instrument, rida med sabel och göra en vaktavlösning.
Jag kan inte fatta att det är jag som kommer vara där i mitten på en häst om ett år..

Det är något med militärisk perfektion som tilltalar mig så mycket.. Vet inte varför, men varje gång jag såg soldaterna gå exakt i takt och göra allt samtidigt fick jag gåshud. Speciellt med musiken till. En sak är jag säker på efter den här helgen, mitt kommande år kommer bli det bästa hittils i mitt liv. Säkert jobbigt och hemskt i början.. men sen helt underbart.




// Emelie




image4

Mina snygga kängor



image5

Linda e sexyMama i sina nya boots ;)


image6

Beriden Högvakt


En film om 4e.. den e långt ifrån så bra som den vi såg men nått iaf ..:P http://youtube.com/watch?v=Ov443AfMQlQ

At work

Nu sitter jag här i min ensamhet på jobbet.. Alla har gått hem utom jag som har två fantastiska timmar kvar. Eller 1 ½ då, om jag kan gå hem lite tidigare. Känns som jag måste det för att hinna med personalfesten som börjar klockan sju. Har hört ryktesvägen från receptionen att det ska vara jätte god o påkostad mat .. så de lär väl slå hamburgarena vi fick på kick-betweenen, som iof var jävligt goda ;)

Tror att jag har fått lite klarhet i varför den kvällen gick som den gick.. Jocke hade tydligen hittat hembränt i en stuga och tagit det med sig.. sen måste jag ha drukit det. Har inget minne av det men det låter ändå rättså troligt att det var så eftersom jag aldrig har blivit sådär förut :s Jag hatar verkligen sånt där skit. Smakade en klunk en gång o aldrig mer säger jag bara!! Men nu blev de en gång till iaf på ngt konstigt vänster, defenitivt sista gången.

Nästan alla har slutat jobba nu. Det är bara jag, Annika och Inger kvar :/ Känns som att stämningen kommer vara lite mer dämpad i fortsättningen. Fast idag hade vi rätt kul :) Nu har jag 8 dagar kvar på jobbet. Det är fan inte mycket.. så skönt o va ledig sen.

Jag är nästan frisk nu.. ont i halsen o så bara. Men de är betydligt bättre än igår iaf! Måste måste MÅSTE bli frisk till fredag.. eller lördag iaf. Så jag kan vara med på löpningen. Men de borde jag fixa om jag bara tar de lugnt imorrn o så.. de är iof svårt o bara vara stilla. fan så kul de ska bli o träfaa alla!! :D Om två dagar får jag träffa de människorna som jag ska leva med i stort sett dygnet runt i ett år framöver. Kan ju hoppas på att dom är trevliga iaf hehe.. men jag brukar kunna komma överens me de flesta så de går nog fint. Tror att det är ungefär 4 tjejer som ska rycka in på Livgardet.. iaf som jag har hört. Men de blir säkert fler i slutändan.. känns som det kvittar.. tycker ändå bättre om o umgås med killar. Ialla fall i sådär stora grupper.. tjejer e mer komplicerade.. skitsnack hit o dit. Men nån tjej är ju aldrig fel så man slipper va själv som på mönstringen :P
När jag kommer hem därifrån ska jag skriva ett långt inlägg om min troligtvis mkt lärorika helg, så blir det ngt vettigt skrivet här också :)

Det blir nog bara Sofie och jag som åker till Bulgarien.. folk drar sig ur som vanligt o så är det hon och jag kvar. Det är inte första gången direkt! Från början var vi ett helt gäng.. Men vi kan ha jävligt kul vi med.. Vemdalen och Vadstena e bara två exempel. Vi har kollat lite olika hotell och olika möjligheter till flygplatser att åka ifrån.. Men kruxet är ju o få ihop de med bussar som passar. De flygplatser vi väljer mellan är Arlanda, Landvetter o den i Växjö. I morgon ska vi förhoppningsvis boka biljetter =)

Näee nu måste jag nog göra lite nytta... även om de inte finns så mkt o göra. Ska ner till receptionen en sväng o lämna saker. Ha de så bra du som läser :P

/ Emelie ©


^^

För att vara ärlig måste man vara stark,
för att vara stark måste man våga,
för att våga måste man satsa och för att satsa måste man vara beredd på att förlora

meddelande..;P

Tjaa.. Skulle bara säga att jag har en facebook nu också.. eller ärligt talat har jag haft det länge men nu har jag "fixat" den lite :P

www.facebook.com --> BallaGrynet

Take a look at my facebook ;D

Sjuk.. vad underbart.. not

Idag har jag varit sjuk.. kände att jag började få ont i halsen igår.. och i morse när jag vaknade var det mycket värre + att jag hade ont i huvvet. Så jävla störigt! Klart det är skönt o vara hemma o ta det lugnt men känns surt att man ska bli sjuk en söndag när de är OB-tillägg o sånt med.. mycket pengar man går miste om :/
Kommer inte ihåg sist jag tog de såhär lugnt.. Har typ gått iett den sista tiden. Även om jag har varit ledig så är de ju alltid träning, ta hand om hästen osv.. Men IDAG, en dag som går till världshistorien, har jag legat hemma i sängen.. okej jag satt vid datorn också ;) Börjar bli uttråkad nu.. hoppas det är bättre imorgon så jag åtminstonde kan åka ut och rida. Träning blir de nog inte förrän tidigast tisdag..

Var kanske inte så smart att gå ut igårkväll heller när jag kände mig sjuk o jätte trött.. men jag hade ju bestämt mig! Niklas hade grillfest och det är inte varje dag han har fest direkt.. så jag ville verkligen dit. Var kul o se honom igen, senast var nog på studenten. Vi var inte så många men helt klart tillräckligt. Var övertrött så det kändes som man skrattade åt allt :P Dom grillade (..ehrm den mest välgrillade potatisen jag har sett haha) men sofie o jag hade redan ätit så vi tittade snällt på medan dom åt. Sen fick jag vara chaufför ner till stan.. drack inget som vabligt den sista tiden. Är inte sugen på att dricka. Kan ha nått med personalfesten att göra eller vad tror ni som var där??
När vi kom ner till stan var de.. dött. Eller de va väl rätt mkt folk men kändes bara tråkigt. Så jag blev inte så långvarig. var inte pepp för fem öre.

Snart är det dags igen.. för personalfest alltså: kick-out. Då ska vi vara i saunan, de ska bli grymt kul! På onsdag smäller det ;) Man kan få testa äventyrsbanan också, innan själva festen drar igång. Låter kul, men får se hur jag mår. Känner jag mig såhär är de inte aktuellt.

Nu har jag två lediga dagar för mig. Thank you God!
Såg Linas kvällsbok häromkvällen med mamma föresten. Fan så bra! Har läst boken också. Man känner verkligen igen sig i det Lina upplever. Kan rekommendera den varmt .. många skratt får man sig =)

Ni som sitter o läser om mitt liv.. ni kan ju lämna en kommentar.. för jag har faktiskt sett att det finns follk som går in o läser min blogg :O omg.. Ni kan inte ha mycket o göra ;) men fortsätt med det !

Ha de bra! Tack o hej.

Fade to black

Things not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost this can't be real
Can't stand this hell i feel
Emptiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now she's gone
No one but me can save myself, but it's too late
Now I can't think, think why I should even try
Yesterday seems as though it never existed

Torsdag.. eller vad är det för dag idag? ;S

Idag var återigen en kort dag.. men resten av sommren ska jag jobba till klockan 18.. KUL! Kommer man hem halv sju och hela dagen har gått. Det enda man kan göra är o sova :P hehe
Näe men har faktiskt räknat ut att det bara är 12 arbetsdagar kvar på lysingsbadet. Det är ju inte ens två veckor! :D Ska bli skönt o göra nått annat sen. Snart kommer lönen också.. då blir de lite roligare o gå till jobbet. Kan ju meddela att kontot behöver fyllas på lite. har 72 kronor på mitt ungdomskonto såg jag. Ullared tog lite :P Måste spara lite så jag har råd att åka till Bulgarien.. hehe. Vi måste boka resa snart !

Ringde till Curres ägare idag o pratade lite.. vi bestämde att jag ska ha honom i september också :D Kanske ännu längre. Ska ha honom på Gränsö nåra veckor till, sen ska jag flytta in honom till Målserum. Fan va kul.. har haft sån tur att jag har fått ha honom. Nu kan jag rida mkt ändå fram till inryck.. måste ju va förberedd när jag ska sätta mig upp på dom där stora 2 meters hästarna. (okej då, inte riktigt så höga kanske hehe)

Förövrigt har jag varit på nautilus idag och fått kostrådgivning. Var intressant faktiskt.. Mycket vet man ju redan som att man ska äta 5 ggr per dag o allt de här. Men hon lärde mig endel :) Ska försöka äta så bra som möjligt nu.. träningen ger mycket bättre resultat då.. Kolhydrater innan och proteiner efter! Jajamänsan ;)
Sen hann jag med en 20 minuters träning innan dom stängde. Nu blir de 2 dagars vila innan det är dags för spinning.

Åt en ny grejj hemma. fisksoppa med räkor .. va rätt gott :)

Åå fan va pepp jag är på o åka iväg.. vill åka till eskilstunagänget o festa. Skulle va så kul o se nått annat än krogen här hemma. Man börjat tröttna. Eller rättare sagt, man HAR tröttnat. Usch.. samma folk, samma allting.
Men nästa helg blir de ju Stockholm.. fast inte nån fest direkt. Snarare konditionstest o sånt :P
Hade det inte varit för att jag ska jobba på ett bröllop helgen efter hade vi kunnat åka då. Men de va bestämt sen länge tillbaka o hon ringde idag. Så det får väl bli nästa år eller nått när jag har en lucka ...

Aja nu ska jag föröska få lite ordning på min gardrob.



Och dig blir jag så jävla trött på.. :s :s

Jobba..

Idag har det varit jävligt stressigt på jobbet. Tur att jag snart slutar :P

Ullared

Idag har jag och mamma varit i Ullared. Fan så kul! Har tjatat ett bra tag om att jag vill åka dit. Det var tredje gången gillt nu. Synd bara att vi skulle pricka in den soligaste dagen hittils i år.
Det va inte så jätte mycket folk faktiskt.. Vi började åka kl 5 på morgonen o var där strax innan 10 så vi hade många timmar på oss o shoppa loss. Mamma trivdes där som förväntat.. hon handla väääldigt mkt! Där låg till o med jag i lä ;P
Jag köpte riktigt mycket träningslinnen o toppar o sånt, måste fylla på förrådet lite. Ska ju börja träna mer seriöst nu .. började på Nautilus i onsdags. Känns bra faktiskt! Skönt o köra lite maskiner också, även om passen på träningsvärket är jätte bra. Men jag måste bli lite starkare nu innan lumpen känner jag.
Det är bara ca 3 månader kvar till inryck nu.. herregud vad fort det går! Känns inte som det var så länge sen som jag var i Kristiansstad och mönstrade, men det är snart ett halvår sen.

I morgon blir det jobb mellan 8-12 (älskar den tiden!) och sen om det är soligt förhoppningsvis lite sol o bad. Sen ska jag hinna med en sväng till Curre .. måste ju prova hans nya schabrak o mina nya ridbyxor ;) Sen blir det spinning på kvällen. Där har du min dag!
Så jävla skönt, känns som man börjar se slutet på jobbet nu. Sista dagen är 2 september. Jag trivs bra och det är grymt bra jobbarkompisar, men ska ändå bli skönt o få va ledig! Har jobbat så mycket i sommar. Det är typ första gången jag åker iväg eller gör ngt kul idag.. Men men, har ändå varit så tråkigt väder den här sommaren så hade ju varit segt att gå utan jobb. Hoppas jag, Sofie och Sophie kommer iväg till Bulgarien. Måste ju få lite semester med varmt väder!

Var på HM igår och snackade med chefen, kanske ska få helgjobb där :) Ska höra av mig i slutet av veckan så får vi se hur det blir. Men helt sysslolös vill jag ju inte gå i 2 månader :P

Hare fint!

// Emelie

Fredag

Idag är det fredag och jag har skaffat mig en blogg tack vare Annika! ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0